Vučić na otvaranju fabrike nudli u Rumi

Vučić na otvaranju fabrike nudli u Rumi

U Rumi se danas zvanično otvara fabrika hrane, kao prva investicija u Evropi nepalske kompanije „CG Foods Europe“, koja posluje u okviru „Chaudhary Group“, a u koju je uloženo devet miliona evra. Otvaranju fabrike prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Fabrika, u kojoj će se proizvoditi nudle i druga polugotova jela od testenine, počela je da radi u septembru i u njoj je zaposleno 100 radnika, a plan je da ih do kraja naredne godine bude 407, dok bi kasnije bilo zaposleno još oko 800 ranika. Za proizvodnju nudli i druge testenine koristiće se sirovine iz Srbije, a plan je da se iz Rume tim proizvodima snabdeva čitava Evropa.

Investitor je nepalski milijarder Binod Čaudri, koji se na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svetu nalazi među prvih 50, a pored hrane proizvodi i čelik, cigarete, tehničke uređaje, struju, bavi se građevinarstvom i hotelijerstvom.

„CG Foods Europe“ posluje sa 76.000 kompanija u svetu, a očekuje se da će na otvaranju biti i oko 200 poslovnih partnera sa kojima ta nepalska firma saradjuje.

IZVOR:BLIC